Kiirusta on kovasti pitänyt koko kesän, on käyty Peko- ja Toko-treeneissä, Lappalaiskoirien leirillä Surkeenjärvellä ja Lysti kävi mummolassakin parin viikon lomalla. Takaisin tuntui tulevan eri koira kun käytiin Lysti hakemassa Vieremältä; vastassa oli Koira, missä se Pentu on? Kaikesta päätellen loma Násti-mummon luona teki Lystille oikein hyvää; matkapahoinvointi loppui, nälkä kasvoi sekä tekemiseen, että ruokaan ja muutenkin tyttö oli hieman nöyrempi. Nöyryys saattoi johtua siitä, että Lysti eli mummolassa kolmen-neljän koiran laumassa... Lomaa jatkettiin sitten viikon treenipaussilla, joka vietettiin erämökillä.

Tällä viikolla mentiinkin sitten ensimmäisiin treeneihin pitkästä aikaa. Kyseessä oli Pohjois-Savon Lappalaiskoirien treenit joita aina silloin tällöin järjestetään ja jonne tulee ulkopuolinen kouluttaja. Teemana luoksetulot ja jäävät, meillä myös kontaktin otto treenien alussa. Aloitettiin häiriöstä (ihmiset kentän laidalla) ja Lystin omasta kontaktin hausta minuun, kävelyä häiriöalueella puhumatta koiralle ja palkkaus kontaktin otosta. Tämä toimi hyvin ja sitä tullaan tekemään tulevissakin treeneissä alkulämmittelynä. Luoksetuloissa käytettiin myös häiriöitä, eli luoksetulo ihmisten välistä; tässä ei ollut ongelmia. Pieniä asioita, mutta helpottaa omaa tunnetilaa ja parantaa yhteistyötä kentällä!Vauuuu!

Eilen tokottelut meni oikein mallikkaasti! Aloitettiin samalla kontaktin haulla ja vahvistuksella, häiriöiden vaikutus on näemmä vähän hiipunut. Lysti tepsutteli kontaktia hakien vierellä vaikka Lystin ihanat ihmiset toimivatkin häiriöinä, joten siirryimme luoksetuloihin. Näissä ei mitään ongelmaa, jesss! Nyt vaan vaihdetaan luoksetulossa ruokapalkasta leluun, hieman oli Lyyti äimänä, mutta alkoi kuitenkin leikkimään. Pientä leikkireeniä, Lyytille kehut, mulle zumba-kursseja :) 

Kaikin puolin olen taas kovin tyytyväinen pieneen puolivuotiaaseen porokoiraan, lemmikkikaupassakin käyttäytyi kuin olisi aina asioinut siellä. Piti nimittäin ostella jo isommat valjaat sekä parit pannat, on se jo niin iso tyttö :) 

WP_000528%20%282%29-normal.jpg